top of page
  • Writer's pictureМарија Велинова

Што има низ град? (24.7.2023 – 30.7.2023)

Што има низ град? Сите културни активности низ град (низ Скопје и низ Македонија) на едно место! Кликни на насловот на настанот за повеќе информации!


Понеделник (24.7.2023)


Филм:

Засекогаш млади | Кинотека | 18:00

Преекспонирано | Кинотека | 20:30


Музика:

Blue Mist | Beer Garden | 20:30

CONCERTANTE |Музеј на македонската борба за државност и самостојност | 19:30

Од 0 до КултурА | Камена бина – Прилеп | 21:00


Театар:

„Разведи ме“ на Скопско лето | Сули ан | 20:30


 

Вторник (25.7.2023)

Филм:

Засекогаш млади | Кинотека | 18:00

Преекспонирано | Кинотека | 20:30


Визуелна уметност:

2KAЦ - дијалог изложба на карикатури | Галерија Остен | 20:30


 

Среда (26.7.2023)


Филм:

Мементо | Кинотека | 20:30

„Скопје сонува“ – документарна филмска вечер | Бруталиск


Музика:

МКЦ не заборава : 60 години од земјотресот во Скопје | МКЦ | 18:00


Скопски сновиденија 63 со Марсон и Џавит | Кафе-книжарница „Буква“ | 20:00


Визуелна уметност:

„26 Јули, 1963“, изложба на фотографии, видео проeкција и други меморабилии за Скопје | Културно информативен центар – Скопје | 10:00


„5.17“ изложба на слики и монотипии од Диме Темков | Културно информативен центар – Скопје | 20:00


Четврта самостојна изложба под името "Тело" на Моника Блажевска | Клуб Оз | 20:00


Акција:

„За Скопје со љубов“ – Дарување крв | Плоштад Филип II – Камени мост | 18:00

 

Четврток (27.7.2023)

Филм:

Невини | Кинотека | 18:00

Мими | Кинотека | 20:30


Музика:

G FEST | Гевгелија | 10:00 – 00:00

SKULL AND BONE | Public Room | 21:00

ONLY LOVE FESTIVAL | Струга | 15:00

Тони Димитров пушта музика | Кафе-книжарница „Буква“ | 21:00


 

Петок (28.7.2023)


Музика:

ONLY LOVE FESTIVAL | Струга | 13:00

Концерт на Волтер Мани Ал Хаким | Кафе-книжарница „Буква“ | 21:00

Skopje Pubcrawl | Центар Бар | 21:00


Театар:

БЕЗ РАМКА II-ро издание на Меѓународен Театарски Фестивал | Театар „Мирка Гинова“ | 20:00


Филм:

Невини | Кинотека | 18:00

Мими | Кинотека | 20:30

 

Сабота (29.7.2023)


Музика:

- ATA - Live ORO OPEN MUSIC SESSION | ORO Radio Bar | 21:00

ONLY LOVE FESTIVAL | Струга | 15:00

Концерт на Јордан Костов – хармоника, Јоана Ристеска – гитара, Ема Екстон – виолина, Tea Шалдева – програминг | Кафе-книжарница „Буква“ | 21:00

Театар:

THERE’S TWO GIRLS ON THIS SHOW! – Erin and Gabey (USA) – Stand-up | Public Room | 21:00

„Драги уметници“ – Гостување на Театар „Чекори“ | БЕЗ РАМКА II-ро издание на Меѓународен Театарски Фестивал | Театар „Мирка Гинова“


Филм:

Невини | Кинотека | 18:00

Некрстени денови | Кинотека | 20:30


Работилница:

Животна мапа - работилница со интуитивна креативност | Социјален центар „Дуња“ | 11:00

 

Недела (30.7.2023)


Музика:

ONLY LOVE FESTIVAL | Струга | 13:00


Театар:

БЕЗ РАМКА II-ро издание на Меѓународен Театарски Фестивал | Театар „Мирка Гинова“


 

Ако сакате секој понеделник да ви стигнува потсетник за настаните низ град – пишете ни го вашиот мејл во порака или на меjл!


Дополнително ќе добиете избор од настани кои тимот на Култура Бета ги препорачува!


Доколку организираш или знаeш за настан што сакаш да го вклучиме во следната неделна програма, пиши ни во инбокс на инстаграм: @kultura_beta или прати ни мејл на: kulturabeta@yahoo.com

394 views

Recent Posts

See All
bottom of page