top of page
  • Writer's pictureМарија Велинова

Што има низ град? (25.3.2024 – 31.3.2024)

Што има низ град? Сите културни активности низ град (низ Скопје и низ Македонија) на едно место! Кликни на насловот на настанот за повеќе информации!


Понеделник (25.3.2024)


Teатар:

За нас почнува живот | Драмски театар | 20:00

Вардарски пастуви | Театар Комедија | 20:00

Црвенкапа | Гостување на фестивалот 5-ре - Велес | 18:00


Филм: 

Кучиња во операта  | Кино Милениум | 18:30 

 

Вторник (26.3.2024)


Книжевност:Книжевен клуб за деца | Europe House Skopje | 18:30


Teатар:

Чудесна терапија | Драмски театар | 20:00

Животот на Молиер | Македонски народен театар | 20:00


Филм:

Кучиња во операта  | Кино Милениум | 18:30 

 

Среда (27.3.2024)

Книжевност:


Филм:

Кучиња во операта  | Кино Милениум | 18:30 


Mузика:


Театар:

Мојот маж | Драмски театар | 20:00

Мој термин |  Македонски народен театар  | 20:00

Франкенштајн | Театар за деца и младинци | 20:00

Демонот од Дебармаало | Народен театар - Штип | 20:00

 

Четврток (28.3.2024)


Музика:

Татковина  | Филхармонија  | 20:00


Филм:


Театар:

Фирма | Драмски театар | 20:00

Мој термин | Гостување на фестивалот 5-ре - Велес | 20:00

Волшебната флејта | Театар за деца и младинци | 19:00


Визуелна уметност:

A Fancy Evening Affair | Галерија Пионери | 20:00

 

Петок (29.3.2024)


Музика:

K-Waves: Replay Vol 1. | RETRO K-POP PARTY | Бајка 2D Бар | 20:30


Театар:

Диши | Драмски театар | 20:00

Stand up на Сашко Коцев - Широк дијафазон | Македонски народен театар | 20:00

Зрното грашок и принцезата | Театар за деца и младинци | 19:00


Филм:

 

Сабота (30.3.2024)

Книжевност:

Книжевен кружок | Кафе-книжарница „Илика“ | 17:00


Музика:

Сватовски во Буква - припрема за маскембал |Кафе-книжарница „Буква“ | 21:30


Филм:

Кучиња во операта  | Кинотека | 18:00 


Театар:

Кафез кај кокони | Драмски театар | 20:00

Силјан Штркот Шанца  | Македонски народен театар | 20:00

 

Недела (31.3.2024)

Одморајте :))


 

Ако сакате секој понеделник да ви стигнува потсетник за настаните низ град – пишете ни го вашиот мејл во порака или на меjл!


Дополнително ќе добиете избор од настани кои тимот на Култура Бета ги препорачува!


Доколку организираш или знаeш за настан што сакаш да го вклучиме во следната неделна програма, пиши ни во инбокс на инстаграм: @kultura_beta или прати ни мејл на: kulturabeta@yahoo.com70 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page