top of page
  • Writer's pictureМарија Велинова

Што има низ град? (26.2.2024 – 3.3.2024)

Што има низ град? Сите културни активности низ град (низ Скопје и низ Македонија) на едно место! Кликни на насловот на настанот за повеќе информации!


Понеделник (26.2.2024)


Teатар:

За нас почнува живот | Драмски театар | 20:00

20 дена во Мариупол | Бруталиск | 20:00


Филм:

Духот од Кантервил  | Кино Милениум | 18:00 


Визуелна уметност:

 

Вторник (27.2.2024)


Книжевност:

Читателски клуб  | Concept Hibrid Bar | 18:00


Музика:

Томевски, Омерагиќ, Теодосиев во вторник | кафе-книжарница „Буква“ | 21:00


Teатар:

Пикник на фронтот | Драмски театар | 20:00

Не се клади на Енглези | Македонски народен театар | 10:00


Филм:

Духот од Кантервил  | Кино Милениум | 18:00 


 

Среда (28.2.2024)


Книжевност:

Книжевен клуб за деца | Europe House Skopje  | 18:30


Филм:

Духот од Кантервил  | Кино Милениум | 18:00 


Музика:


Театар:

Чудна случка со кучето во ноќта | Драмски театар | 20:00

Кец на десетка | Македонски народен театар | 20:00

Што е силеџија| Театар за деца и младинци | 20:00

„Грета“ - гостување во Прилеп | Народен театар „Војдан Чернодрински“ | 19:30

 

Четврток (29.2.2024)


Kнижевност:

Клуб на читатели посветен на „Суво мастило“ од Владимир Илиевски | Градска библиотека „Браќа Миладиновци“ - Скопје | 19:00


Музика:


Филм:


Театар:

Мојот маж | Драмски театар | 20:00

Животот е прекрасен | Македонски народен театар | 20:00

Том Соер | Театар за деца и младинци | 19:00

 

Петок (1.3.2024)


Книжевност:


Театар:

Странци | Драмски театар | 20:00

8 години „Импровокација“ | Народен театар - Охрид| 20:00


Филм:


Визуелна уметност:

 

Сабота (2.3.2024)

Музика:


Paramore tribute by Red18 | Станица 26 | 20:00


Театар:

Фирма | Драмски театар | 20:00

Жени во собрание | Театар Комедија | 20:00


Опера:

 

Недела (3.3.2024)


Музика:

Сепак се врти 2024 | Градски парк | 12:00

Театар:

Мирјана Карановиќ во улога на Марлена | Дом на култура - Битола | 20:00

 

Ако сакате секој понеделник да ви стигнува потсетник за настаните низ град – пишете ни го вашиот мејл во порака или на меjл!


Дополнително ќе добиете избор од настани кои тимот на Култура Бета ги препорачува!


Доколку организираш или знаeш за настан што сакаш да го вклучиме во следната неделна програма, пиши ни во инбокс на инстаграм: @kultura_beta или прати ни мејл на: kulturabeta@yahoo.com163 views

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page