top of page
  • Writer's pictureМарија Велинова

Што има низ град? (26.6.2023 – 2.7.2023)

Што има низ град? Сите културни активности низ град (низ Скопје и низ Македонија) на едно место! Кликни на насловот на настанот за повеќе информации!


Понеделник (26.6.2023)


Книжевност:

Промоција на стихозбирката „Црвенила“ од Драган Атанасов | Кафе-книжарница „Буква“ | 20:00


Филм:

Граѓанинот филм | Кинотека | 20:30


Театар:

Улаф сте? - Прва професионална претстава на македонски знаковен јазик | НУЦК „Браќа Миладиновци“ – Струга | 20:00


Роденден | Народен театар - Штип | 20:00

Визуелна уметност:

„Бели лаги” / “White Lies” - втора самостојна изложба на Методија Јованов | МКЦ | 20:00


„Креа“ изложба на слики и цртежи и од Блашка Миева | КИЦ – Скопје | 20:00


ВИЗУЕЛНА АРТИКУЛАЦИЈА - Михаил Корубин | Чифте Амам | 20:30


Балет:

„Ана Каренина“ – П. И. Чајковски | НУ Национална опера и балет | 20:00


 

Вторник (27.6.2023)


Книжевност:

Преводот како движење меѓу културите | Кафе-книжарница „Буква“ | 18:00

Филм:

Добриот поштар | Кинотека | 20:30


 

Среда (28.6.2023)


Музика:

Концерт на MIYATTA | Куршумли Ан | 20:00


Филм:

Мајка и син | Кинотека | 18:00


Театар:

Во домот на волшебникот – Театарска претстава за деца | Народен театар - Штип | 19:00


Некој нека ми каже колку сум важен – детско-играна претстава | Театар за деца и младинци – Скопје | 19:00


 

Четврток (29.6.2023)


Книжевност:

Промоција на стихозбирката „Ема“ од Владо Поповски | МКЦ | 20:00


Промоција на стихозбирката „Добрината ги раздвојува денот и ноќта“ од Марија Дејановиќ | МКЦ | 21:30

Филм:

Некрстени денови | Кинотека | 20:00


Авантурите на карикатурата | Кинотека | 18:00


Музика:

Од 0 до КултурА | Прилеп | 21:00


КОНЦЕРТ ЏЕЗ ТРИО Кондовски / Дробицки / Омерагиќ | КИЦ – Скопје | 20:00

 

Петок (30.6.2023)


Музика:

Д Фестивал 2023 | Дојран


When in Krusevo 2023 | Крушево


Филм:

Мајка и син | Кинотека | 18:00


Авантурите на карикатурата | Кинотека | 20:00


 

Сабота (1.7.2023)


Музика:

Д Фестивал 2023 | Дојран


When in Krusevo 2023 | Крушево


Оперски концерт во рамките на „Скопско лето“ | НУ Национална опера и балет | 20:00


Визуелна уметност:

Изложба на фотографии „Забранети луѓе“ на Џон Илија Апелгрен | Кинотека | 20:30

 

Недела (2.7.2023)


Музика:

Д Фестивал 2023 | Дојран 

Ако сакате секој понеделник да ви стигнува потсетник за настаните низ град – пишете ни го вашиот мејл во порака или на меjл!


Дополнително ќе добиете избор од настани кои тимот на Култура Бета ги препорачува!


Доколку организираш или знаeш за настан што сакаш да го вклучиме во следната неделна програма, пиши ни во инбокс на инстаграм: @kultura_beta или прати ни мејл на: kulturabeta@yahoo.com


255 views

Recent Posts

See All
bottom of page