top of page
  • Writer's pictureМарија Велинова

Што има низ град? (27.11.2023 – 3.12.2023)

Што има низ град? Сите културни активности низ град (низ Скопје и низ Македонија) на едно место! Кликни на насловот на настанот за повеќе информации!


Понеделник (27.11.2023)


Филм:

Големиот Лебовски | Кинотека | 18:00 

Денови на лудило | Кинотека | 20:00 

Титина | Кино Милениум | 16:00  

Сент Омер| Кино Милениум | 18:00 

Чуварите на формулата | Кино Милениум | 20:30 


Театар:

Музика:

Ревијални концерти на одделот по пијано | ДМБУЦ „Илија Николовски - Луј“  | 17:45

Култренинг со Симона Спировска  | КСП Центар „Јадро“ | 17:00


 

Вторник (28.11.2023)


Книжевност:

Kнижевен клуб за деца  | Europe House - Скопје | 18:30


Филм:

Мама Европа | Кино Милениум | 18:00 

Ако никој не свири | Кино Милениум | 20:00 

Титина | Кино Милениум | 16:00  

Сент Омер| Кино Милениум | 18:00 

Чуварите на формулата | Кино Милениум | 20:30 

Јанѕа - документарен филм за Блаже Конески | НУЦК „Ацо Шопов“ - Штип | 19:00 


Театар:

Импров „Настап“ | Public Room | 21:30

Како ќе го делиме мачорот | Театар за деца и младинци | 20:00 

Премиера на „Пикник на фронтот“ | Драмски театар | 20:00 


Визуелна уметност:


Mузика:

Bramha Amity ft. Adi Ameri | Club Marakana| 20:30

 

Среда (29.11.2023)


Книжевност:

Промоција на збирката раскази „Млечни заби“ на Хана Корнети | ЈОУ Библиотека „Тане Георгиевски“ - Куманово | 17:30


Музика:

Собирачи на чудни приказни за Скопје | Кафе-книжарница „Буква“ | 18:30

ЈУтопија | Кафе-книжарница „Буква“ | 20:30

Концерт на Next to silence | Old school bar | 21:00


Опера и балет:

„Кармен“ - Жорж Бизе | Национална опера и балет | 20:00


Театар:

Подрум | Театар за деца и младинци | 20:00


Визуелна уметност:


 

Четврток (30.11.2023)


Филм:

ЕХО патува 2023 - Струмица | Младински центар - Струмица | 19:00


Музика:

Искон | Филхармонија | 20:00

AFRO GITANO | Public Room | 21:00


Театар:

Женидба| Народен театар - Штип | 20:00

Убавицата и ѕверот | Театар за деца и младинци | 19:00 

 

Петок (1.12.2023)


Опера и балет:

„Кармен“ - Жорж Бизе | Национална опера и балет | 20:00


Театар:

Вардарски пастуви | Театар Комедија | 20:00 


Музика:


 

Сабота (2.12.2023)


Музика:

The Bonnie Nettles | Caffe Bar AgorA | 21:30


Театар:

Веќе не е ни смешно | Театар Комедија | 20:00 

Среќен мртовец | Дом на АРМ | 20:00 

 

Недела (3.12.2023)

Одмарајте :)

 

Ако сакате секој понеделник да ви стигнува потсетник за настаните низ град – пишете ни го вашиот мејл во порака или на меjл!


Дополнително ќе добиете избор од настани кои тимот на Култура Бета ги препорачува!


Доколку организираш или знаeш за настан што сакаш да го вклучиме во следната неделна програма, пиши ни во инбокс на инстаграм: @kultura_beta или прати ни мејл на: kulturabeta@yahoo.com72 views

Recent Posts

See All
bottom of page