top of page
  • Writer's pictureАндреј Медиќ Лазаревски

Што има низ град? (28.8.2023 – 3.9.2023)

Што има низ град? Сите културни активности низ град (низ Скопје и низ Македонија) на едно место! Кликни на насловот на настанот за повеќе информации!


Понеделник (28.8.2023)

Книжевност:

Поезија на пат (62. Струшки вечери на поезијата) |Културен центар Крушево|12:00


Меѓународен поетски митинг |Музеј на современа уметност|20:30


Визуелна уметност:

Озбек Ајваз - Прва самостојна изложба на скулптури |Мобилна галерија во Парк на франкофонија|19:30 (изложбата е отворена до 1.9.2023)


 

Вторник (29.8.2023)


Книжевност:

Охридска промоција на „Прости песни“ од Александра Спасеска |Кафе и бар Шила|18:00


Музика:

Концерт на Venta Protesix (Salerno, Italy) |Кафе-книжарница „Буква“|21:00


 

Среда (30.8.2023)


Книжевност:

Книжевни муабети со Јулијана Величковска |НУЦК „Трајко Прокопиев“ - Куманово|19:30


Филм:

Фестивал на нем и класичен филм 2023 - Официјално отворање |Кинотека|20:00


 

Четврток (31.8.2023)

Филм:

Фестивал на нем и класичен филм 2023|Кинотека|12:00 / 21:00


Музика:

IMPROOF |Jazzy|21:00


 

Петок (1.9.2023)


Музика:

Прв самостоен концерт на 21 ВЕК во МКЦ |MKЦ|21:00


Фестивал на Jazz, World и Современа музика |Театар „Ј. Х. Џинот“| 20:00


Книжевност:

Книжевен фестивал „Друга приказна“ #8: Попреченост | МКЦ | 19:00


Филм:

Фестивал на нем и класичен филм 2023|Кинотека|17:00 / 19:00 / 21:00


Визуелна уметност:

Димитрие Дурацовски - Dimitrie Duracovski / ВЕТАР ПАРАКЛЕТ - ERA PARAKLET - WIND PARAKLET |Чифте Амам|20:00


 

Сабота (2.9.2023)


Филм:

Фестивал на нем и класичен филм 2023|Кинотека|17:00 / 19:00 / 21:00


Книжевност:

Книжевен фестивал „Друга приказна“ #8: Попреченост | МКЦ | 19:00


Музика:

Ponder Gigs #1: Концерти на Vagina Corporation и Kенопсија |Кафе-бар „Радост“|21:00


Фестивал на Jazz, World и Современа музика |Театар „Ј. Х. Џинот“| 20:00


Визуелна уметност:

МСУ Водич низ изложбата „Дефрагментација“ и Матине |Музеј на современа уметност|


 

Недела (3.9.2023)


Филм:

Фестивал на нем и класичен филм 2023|Кинотека|17:00 / 19:00 / 21:00


Книжевност:

Книжевен фестивал „Друга приказна“ #8: Попреченост | Бруталиск | 18:30


Музика:

RAISE THE SAILS: LINCOLN LETTER X PEACH VICE |Младински културен центар|21:33


Фестивал на Jazz, World и Современа музика |Театар „Ј. Х. Џинот“| 20:00 

Ако сакате секој понеделник да ви стигнува потсетник за настаните низ град – пишете ни го вашиот мејл во порака или на меjл!


Дополнително ќе добиете избор од настани кои тимот на Култура Бета ги препорачува!


Доколку организираш или знаeш за настан што сакаш да го вклучиме во следната неделна програма, пиши ни во инбокс на инстаграм: @kultura_beta или прати ни мејл на: kulturabeta@yahoo.com


281 views

Recent Posts

See All
bottom of page