top of page
  • Writer's pictureМарија Велинова

Што има низ град? (29.1.2024 – 4.2.2024)

Што има низ град? Сите културни активности низ град (низ Скопје и низ Македонија) на едно место! Кликни на насловот на настанот за повеќе информации!


Понеделник (29.1.2024)


Teатар:

За нас почнува живот | Драмски театар | 20:00

Торонто експрес | Македонски народен театар | 20:00

Детска претстава „Далматинко“ | НУЦК „Трајко Прокопиев“ - Куманово | 18:00


Филм:

Зад стоговите сено | Кинотека | 20:00

 

Вторник (30.1.2024)


Книжевност:

Промоција на „Рокчето“ - сликовница на Никола Маџиров | „Литература.мк суперстор„ во „Дајмонд мол“ |


Teатар:

Пикник на фронтот | Драмски театар | 20:00

Силјан штркот Шанца | Македонски народен театар | 20:00


Филм:

Зад стоговите сено | Кинотека | 20:00

French Movie Night | Волонтерски центар - Скопје | 20:00


Визуелна уметност:


Балет:

 

Среда (31.1.2024)


Филм:

Зад стоговите сено | Кинотека | 18:00

М | Кинотека | 18:00


Театар:

Диши | Драмски театар | 20:00

Сите сме птици | Македонски народен театар | 20:00

Како ќе го делиме мачорот? | Театар за деца и младинци | 20:00


Балет:

 

Четврток (1.2.2024)


Книжевност:


Музика:

Чистина | Филхармонија | 20:00


Театар:

Падот на Масада | Драмски театар | 20:00

Не се клади на Енглези | Македонски народен театар | 20:00

Љубовна терапија | НУЦК „Трајко Прокопиев“ - Куманово | 20:30

Волшебната флејта | Театар за деца и младинци | 19:00


Визуелна уметност:


 

Петок (2.2.2024)


Музика:


Книжевност:


Театар:

Странци | Драмски театар | 20:00

Стјуардеси | Театар Комедија | 20:00

Последната лента на крап | Македонски народен театар | 20:00

Том Соер | Театар за деца и младинци | 19:00


Визуелна уметност:


Филм:

Слобода | Кинотека | 19:00


 

Сабота (3.2.2024)


Книжевност:

Филм:

Слобода | Кинотека | 19:00


Театар:

Фирма | Драмски театар | 20:00

Stand up на Сашко Коцев: Широк дијафазон | Македонски народен театар | 20:00

Малата сирена  | Театар за деца и младинци | 19:00 

Недела (4.1.2024)

Визуелна уметност:

Работилница за апстрактно сликање | Ателје за цртање и сликање | 12:00

 

Ако сакате секој понеделник да ви стигнува потсетник за настаните низ град – пишете ни го вашиот мејл во порака или на меjл!


Дополнително ќе добиете избор од настани кои тимот на Култура Бета ги препорачува!


Доколку организираш или знаeш за настан што сакаш да го вклучиме во следната неделна програма, пиши ни во инбокс на инстаграм: @kultura_beta или прати ни мејл на: kulturabeta@yahoo.com106 views

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page