top of page
  • Writer's pictureМарија Велинова

Што има низ град? (29.5.2023 – 4.6.2023)

Што има низ град? Сите културни активности низ град (низ Скопје и низ Македонија) на едно место! Кликни на насловот на настанот за повеќе информации!


Понеделник (29.5.2023)


Книжевност:


Музика:


 

Вторник (30.5.2023)


Книжевност:


Театар:

Кафез кај кокони | Драмски театар | 20:00

Нерон | МКЦ | 20:00


Филм:

Магнетна резонанца | Кинотека | 20:00 

Среда (31.5.2023)


Книжевност:Средба со писателот Владо Јаневски | Книжарница „Литература.мк“ (ул. Македонија) | 19:00Музика:


Театар:

Народен непријател | Македонски народен театар | 20:00


Кармен | Драмски театар | 20:00


Анатомија на неверството | Театар Комедија | 20:00Вујко Вања | Народен театар „Антон Панов“ – Струмица | 20:00


Далеку, а сосем блиску | Летна сцена - Театар „Тумбе кафе“ - Битола | 20:00


Визуелна уметност:Опера:

„Аида“ – Џузепе Верди | Национална опера и балет | 20:00 

Четврток (1.6.2023)


Книжевност:


Театар:

Анатомија на неверство | Театар Комедија | 20:00


Црвенкапа | Театар за деца и младинци – Скопје | 19:00Далеку, а сосем блиску | Летна сцена - Театар „Тумбе кафе“ - Битола | 20:00


Визуелна уметност:Мултимедијален настан:

 

Петок (2.6.2023)


Филм:


Театар:


Далеку, а сосем блиску | Летна сцена - Театар „Тумбе кафе“ - Битола | 20:00


Перформанс:


Музика:

Maksimovski United | Jazz Inn | 22:00

 

Сабота (3.6.2023)


Филм:

Кралевите на светот | Филозофски филмски фестивал | Кинотека | 18:30

Туки Буки | Филозофски филмски фестивал | Кинотека | 21:00


Перформанс:


Книжевност:

Музика:

Sedativ (RS) & Dimish (MK) | Валхала – Куманово | 21:00

Театар:

Премиера на Роденден | Народен театар – Штип | 20:00


Мачорот во чизми | Театар за деца и младинци – Скопје | 19:00

 

Недела (4.6.2023)


Филм:

План 75 | Филозофски филмски фестивал | Кинотека | 18:30

Предавање: 

Ако сакате секој понеделник да ви стигнува потсетник за настаните низ град – пишете ни го вашиот мејл во порака или на меjл!


Дополнително ќе добиете избор од настани кои тимот на Култура Бета ги препорачува!


Доколку организираш или знаeш за настан што сакаш да го вклучиме во следната неделна програма, пиши ни во инбокс на инстаграм: @kultura_beta или прати ни мејл на: kulturabeta@yahoo.com


442 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page