top of page
  • Writer's pictureМарија Велинова

Што има низ град? (30.10.2023 – 5.11.2023)

Што има низ град? Сите културни активности низ град (низ Скопје и низ Македонија) на едно место! Кликни на насловот на настанот за повеќе информации!


Понеделник (30.10.2023)


Театар:

Ничија земја | Македонски народен театар | 20:00

Showcase - Инкубатор платформа за млади уметници | Младински културен центар | 19:45

Собирачи на чудни приказни за Скопје | Театар „Сенки и облаци“ | 18:30


Филм:

Авантурите на Финик | Кино Миленум | 16:00

Те дуа, жими мене | Кино Миленум | 18:00

Лена и Владимир | Кино Миленум | 20:15

М | Кино Миленум | 22:00

 

Вторник (31.10.2023)


Филм:

Мобиленд | Кино Миленум | 18:30

Лена и Владимир | Кино Миленум | 20:15

М | Кино Миленум | 22:00


Музика:

„Травијата“ - Џузепе Верди | Национална опера и балет | 20:00

Сemetery soirée | Beerтија Pub | 21:00

Skopje Drum Festival 2023 | Младински културен центар | 17:00

Концерт на „Дуо Скупи“ | НУЦК „Бели мугри“ - Кочани | 19:00


Театар:

Ничија земја | Македонски народен театар | 20:00

Диши | Драмски театар | 20:00

Бура и продор | КСП Центар „Јадро“ | 20:00

Лекција | Народен театар - Штип | 20:00

 

Среда (1.11.2023)


Книжевност:


Филм:

Авантурите на Финик | Кино Миленум | 16:00

Те дуа, жими мене | Кино Миленум | 18:00

Лена и Владимир | Кино Миленум | 20:15

М | Кино Миленум | 22:00


Музика:

Концерт на Ѕо Ѕner (Австрија) | Културно информативен центар | 20:00


Театар:

Прв ден 31. Скомрахи 2023 | ФДУ Скопје | 20:00

Кец на десетка | Македонски народен театар | 20:00

Ало! Ало! | Театар Комедија | 20:00


Визуелна уметност:

SkopjEmotion - изложба фотографии на Анита Палческа | Градска библиотека „Браќа Миладиновци | 19:00

Изложбена поезија „Стражари на ноќта“ | Мала станица - Национална галерија | 20:00

„Годишната изложба“ на ДЛУМ | Мала станица - Национална галерија | 20:00

 

Четврток (2.11.2023)

Книжевност:

Вечер на поезија | НУЦК „Трајко Прокопиев“ – Куманово | 19:00


Музика:

Извор | Филхармонија | 20:00

Lelee (Љубљана) + My Tear (Скопје) | Порта Џез - Битола | 20:30


Визуелна уметност:

„МАЛ ФОРМАТ / МИНИАРТУРА“ | Културно информативен центар | 20:00


Театар:

Втор ден 31. Скомрахи 2023 | ФДУ Скопје | 20:00

Не се клади на Енглези | Македонски народен театар | 20:00

Чудна случка со кучето во ноќта | Драмски театар | 20:00

Роденден, гостување на Народен театар - Штип | Театар „Јордан Х.К. Џинот“- Велес | 20:00

 

Петок (3.11.2023)


Музика:

Музички Блок #3 | Младински културен центар | 20:00


Филм:

Барем љубов| Кинотека | 20:00

Театар:

Трет ден 31. Скомрахи 2023 | ФДУ Скопје | 20:00

Пепелашка | Театар за деца и младинци | 19:00

Фирма | Драмски театар| 20:00

 

Сабота (4.11.2023)


Книжевност:


Музика:

Есмералда - Чезаре Пуњи | Национална опера и балет | 20:00

Филм:

Долгото збогување | Кинотека | 20:00


Театар:

Фирма | Драмски театар| 20:00

Вардарски пастуви | Театар Комедија | 20:00


Визуелна уметност:

 

Недела (5.11.2023)

Театар:


 

Ако сакате секој понеделник да ви стигнува потсетник за настаните низ град – пишете ни го вашиот мејл во порака или на меjл!


Дополнително ќе добиете избор од настани кои тимот на Култура Бета ги препорачува!


Доколку организираш или знаeш за настан што сакаш да го вклучиме во следната неделна програма, пиши ни во инбокс на инстаграм: @kultura_beta или прати ни мејл на: kulturabeta@yahoo.com149 views

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page