top of page
  • Writer's pictureМарија Велинова

Што има низ град? (31.7.2023 – 6.8.2023)

Што има низ град? Сите културни активности низ град (низ Скопје и низ Македонија) на едно место! Кликни на насловот на настанот за повеќе информации!


Понеделник (31.7.2023)


Филм:

Некрстени денови | Кинотека| 20:30


Музика:

Epi boat party – Day 1 w. Andrew Meller | Брод „Галеб“ – Охрид | 18:00

Концерт на Emma Exton | Кафе-книжарница „Буква“ | 21:00

Ohrid Calling |Касарна Охрид| 20:00


Театар:

Премиера „Море на тишина“ | НУ Народен театар – Битола | 20:00 

Вторник (1.8.2023)


Филм:

Црвената желка | Кинотека | 18:00

Засекогаш млади | Кинотека | 20:00


Музика:

Домашна со Марсо | Кафе-книжарница „Буква“ | 21:00

Ohrid Calling |Касарна Охрид| 20:00


 

Среда (2.8.2023)


Музика:

Derrick May | Плажa „Дупени“ – Преспа | 18:00

Ohrid Calling |Касарна Охрид| 20:00


 

Четврток (3.8.2023)


Филм:

Едно убаво утро | Кинотека | 18:00

Засекогаш млади | Кинотека | 20:00


Музика:

Од 0 до КултурА | Камена бина – Прилеп

Ohrid Calling |Касарна Охрид| 20:00


 

Петок (4.8.2023)


Книжевност:


Филм:

Едно убаво утро | Кинотека | 18:00

Засекогаш млади | Кинотека | 20:00


Музика:


Ohrid Calling |Касарна Охрид| 20:00


 

Сабота (5.8.2023)

Филм:

Едно убаво утро | Кинотека | 18:00

Засекогаш млади | Кинотека | 20:00


 

Недела (6.8.2023)

Филм:


 

Ако сакате секој понеделник да ви стигнува потсетник за настаните низ град – пишете ни го вашиот мејл во порака или на меjл!


Дополнително ќе добиете избор од настани кои тимот на Култура Бета ги препорачува!


Доколку организираш или знаeш за настан што сакаш да го вклучиме во следната неделна програма, пиши ни во инбокс на инстаграм: @kultura_beta или прати ни мејл на: kulturabeta@yahoo.com

139 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page