top of page
  • Writer's pictureМарија Велинова

Што има низ град? (4.12.2023 – 10.12.2023)

Што има низ град? Сите културни активности низ град (низ Скопје и низ Македонија) на едно место! Кликни на насловот на настанот за повеќе информации!


Понеделник (4.12.2023)


Книжевност:

Промоција на Македонска книжевна енциклопедија, IX - XXI век | Амфитеатар на ИМЈК „Крсте Мисирков“ - Скопје | 10:00


Филм:

Тело | Кинотека | 18:00 

Титина | Кино Милениум | 16:00  

Маша и медо - Уште позабавно| Кино Милениум | 18:00 

Чуварите на формулата | Кино Милениум | 20:00 


Театар:

Кец на десетка | Македонски народен театар | 20:00

Лилит - перформанс  | КСП Центар „Јадро“ | 20:00

Музика:

 

Вторник (5.12.2023)


Книжевност:

Промоција на „Кадуцеј и лира“ од Сузана В. Спасовска | Културно информативен центар | 19:00

Разговор со Андреј Ал-Асади, автор на „Секој секому огледало“ - книга на месецот | Градска библиотека „Браќа Миладиновци“ - Скопје | 19:00


Филм:

Тело | Кинотека | 18:00

Титина | Кино Милениум | 16:00  

Маша и медо - Уште позабавно| Кино Милениум | 18:00 

Чуварите на формулата | Кино Милениум | 20:00 

ЕХО патува 2023 - Куманово | Занатски дом - Куманово | 19:00


Театар:

Животот е прекрасен | Македонски народен театар | 20:00

Пикник на фронтот | Драмски театар | 20:00 

Синиот портокал | Театар „Јордан Х. К. Џинот“ - Велес | 20:00 

Женидба | Народен театар - Штип | 20:00


Визуелна уметност:


Mузика:

Концерт на ансамблот „Quareto“ | Даут пашин Амам | 19:00


Работилница:

 

Среда (6.12.2023)


Филм:

Тело | Кинотека | 18:00

Ио | Кинотека | 20:00

Титина | Кино Милениум | 16:00  

Маша и медо - Уште позабавно| Кино Милениум | 18:00 

Сашо Тасевски - Стенд ап шоу | Кино Милениум | 20:00 


Книжевност:


Музика:

Skopje Space Jam - Prepare for take off | Планетариум - МКЦ | 19:00

LARTA | Old school bar | 21:00


Театар:

Како ќе го делиме мачорот | Театар за деца и младинци | 20:00

Фирма | Драмски театар | 20:00

Мисирков отпосле | Театар „Јордан Х. К. Џинот“ - Велес | 18:00, 20:00 


Визуелна уметност:

„Улица“ - Прва самостојна изложба на Младен Трендевски| НУЦК „Трајко Прокопиев“ - Куманово | 19:30 

 

Четврток (7.12.2023)


Филм:

Лена и Владимир | Кинотека | 18:00


Музика:

Таксират фестивал #25 |Спортски центар „Борис Трајковски“|19:00

„Кармина Бурана“ - Карл Орф | Национална опера и балет | 20:00

Бесмртност | Филхармонија | 20:00


Театар:

Том Соер | Театар за деца и младинци | 19:00

Кафез кај кокони | Драмски театар | 20:00

Ало! Ало!  | Театар Комедија | 2 0:00

Нема струја за електричниот стол | Театар „Јордан Х. К. Џинот“ - Велес | 20:00 


Визуелна уметност:

„Од поинаков дискурс“ - Колекција на фауна | Националната галерија на Македонија - Мала станица | 19:30

 

Петок (8.12.2023)


Филм:

Бариера | Кинотека | 20:00


Музика:

 

Сабота (9.12.2023)


Филм:

Лена и Владимир | Кинотека | 18:00

Лесна победа | Кинотека | 20:00


Музика:

Промоција на спотот „Темна гора“ на Авелина | Кафе-книжарница „Буква“ | 20:30

THE COSMIC RESONANCE | МКЦ | 20:00

ЗЏМ свири Леб и сол | Национална опера и балет | 20:00


Театар:

Гига мега бајка | Театар за деца и младинци | 19:00 

Илуминати | Театар Комедија | 20:00 

Сара | Театар „Јордан Х. К. Џинот“ - Велес | 20:00 

 

Недела (10.12.2023)


Филм:

Рацете горе | Кинотека | 20:00

 

Ако сакате секој понеделник да ви стигнува потсетник за настаните низ град – пишете ни го вашиот мејл во порака или на меjл!


Дополнително ќе добиете избор од настани кои тимот на Култура Бета ги препорачува!


Доколку организираш или знаeш за настан што сакаш да го вклучиме во следната неделна програма, пиши ни во инбокс на инстаграм: @kultura_beta или прати ни мејл на: kulturabeta@yahoo.com122 views

Recent Posts

See All

Kommentare


bottom of page