top of page
  • Writer's pictureМарија Велинова

Што има низ град? (4.3.2024 – 10.3.2024)

Што има низ град? Сите културни активности низ град (низ Скопје и низ Македонија) на едно место! Кликни на насловот на настанот за повеќе информации!


Понеделник (4.3.2024)


Книжевност:

Разговор со Лилјана Пандева, авторката на „Луѓенца“ - книга на месецот | Градска библиотека „Браќа Миладиновци“ - Скопје | 19:00


Teатар:

Срам | Театар Комедија | 20:00

Премиерот | Македонски народен театар | 20:00


Музика:

Роман Стојлар во Буква | кафе-книжарница „Буква“ | 21:00


Филм: 

Кучиња во операта  | Кино Милениум | 18:00 


Визуелна уметност:

 

Вторник (5.3.2024)


Книжевност:


Музика:

Томевски / Спировски / Букршлиев / Теодосиев | кафе-книжарница „Буква“ | 21:00


Blue Mist | BeerGarden | 20:30


Teатар:

Падот на Масада | Драмски театар | 20:00

Сите сме птици | Македонски народен театар | 20:00


Филм:

Кучиња во операта  | Кино Милениум | 18:00 


Визуелна уметност:


Квиз:

Женски квиз | Бруталиск | 20:00

 

Среда (6.3.2024)


Филм:

Кучиња во операта  | Кино Милениум | 18:00 


Театар:

Стенд ап на Сашко Коцев - Широк дијафазон | Македонски народен театар | 20:00

Подрум | Театар за деца и младинци | 20:00

Колку е часот? - Детска претстава | Театар „Сенки и облаци“ | 19:00


Предавање:


Визуелна уметност:

 

Четврток (7.3.2024)


Музика:

Сила | Филхармнија | 20:00


Визуелна уметност:

Балет:


Филм:


Театар:

Ало! Ало! | Театар Комедија | 20:00

Мој термин | Македонски народен театар | 20:00

Том Соер | Театар за деца и младинци | 19:00

 

Петок (8.3.2024)


Музика:

Paramore tribute by Red18 | Станица 26 | 20:00

DJ Ivana Dragsic | Бруталиск | 21:00


Театар:

Кенди - Театар „Златен Елец“ | Драмски театар | 20:00

Илуминати  | Театар Комедија | 20:00

Роња, ќерката на ограбувачот  | Театар за деца и младинци | 19:00


Филм:


Балет:


Предавање:

 

Сабота (9.3.2024)

Книжевност:

СЛОБОДНИ И НЕЖНИ: мартовска дружба во Илика | кафе-книжарница „Илика“ | 12:00


Музика:

Vanilla Saturday DJ Disco Ninja| Бруталиск | 21:00


Филм:


Театар:

Бура и продор - Група STURM UND DRANG | Драмски театар | 20:00

Череп во Конемара | Театар Комедија | 20:00

Необичен ден - детска претстава | Македонски народен театар | 11:00

Необичен ден - детска претстава | Македонски народен театар | 18:00

Супербајкастично  | Театар за деца и младинци | 19:00


Работилница:

 

Недела (10.3.2024)

Музика:


 

Ако сакате секој понеделник да ви стигнува потсетник за настаните низ град – пишете ни го вашиот мејл во порака или на меjл!


Дополнително ќе добиете избор од настани кои тимот на Култура Бета ги препорачува!


Доколку организираш или знаeш за настан што сакаш да го вклучиме во следната неделна програма, пиши ни во инбокс на инстаграм: @kultura_beta или прати ни мејл на: kulturabeta@yahoo.com257 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page