top of page
  • Writer's pictureМарија Велинова

Што има низ град? (4.9.2023 – 10.9.2023)

Што има низ град? Сите културни активности низ град (низ Скопје и низ Македонија) на едно место! Кликни на насловот на настанот за повеќе информации!


Понеделник (4.9.2023)

Визуелна уметност:

„yugo.logo“ – графичка идентификација во Југославија | Europe House - Битола | 19:30


 

Вторник (5.9.2023)

Книжевност:

Разговор со Николина Андова Шопова, автор на „Естом“ – книга за месец септември | Градска библиотека „Браќа Миладиновци“ | 19:00


Филм:

Синиот кафтан | Кинотека | 18:00

Пацификција | Кинотека | 20:00


Музика:

Трио „Арс Есенди“ | Филхармонија | 20:00

Blue Mist | Beer Garden| 21:00


Визуелна уметност:

„Средба со историјата: една слика – една приказна“ на Мирчо Матевски Рисимкин | Мала станица | 20:00

Изложба на делата од меѓународната ликовна колонија „Дрен 2020“ | НУЦК „Бели мугри“ - Кочани | 20:00


 

Среда (6.9.2023)


Книжевност:

Промоција на книгата „Сексуална азбука“ од Татјана Алексиќ | Библиотека „Гоце Делчев“ – Гевгелија | 20:00

Book club со Рената Атанасова | СОУ „Јане Сандански“ - Струмица | 18:00


Театар:

Премиера на „Лекција“ | Народен театар - Штип | 20:00


Филм:

Синиот кафтан | Кинотека | 18:00

Едно убаво утро | Кинотека | 20:00


Визуелна уметност:

„Крајбрежево“ изложба на дигитална графика и инсталација од Љубиша Камењаров | Културно информативен центар - Скопје| 20:00


Nered music label (Отворање на уметничка изложба на фестивалот на Jazz, World и современа музика) | Театар „Ј.Х. Џинот“ - Велес| 19:00

Музика:

Фолтин | НУЦК „Трајко Прокопиев“ - Куманово | 20:00

Музичкни перформанс на Бојан Петков - Шамба - Гитара & лупер на фестивалот на Jazz, World и современа музика) | Театар „Ј.Х. Џинот“ - Велес| 19:00

 

Четврток (7.9.2023)


Филм:

Ноќта на 12-ти октомври | Кинотека | 18:00

Опенхајмер | Кинотека | 20:00


Театар:

Sit down comedy „Училница“ со Дејан Малзарков | С.Р.Ц. „Мај“ – Радовиш | 20:00


Музика:

DJ set Ivana Dragsic |Бруталиск|21:00


 

Петок (8.9.2023)


Филм:

Медена земја - Ден на независноста во Кинотека | Кинотека | 18:00

Исцелител - Ден на независноста во Кинотека | Кинотека | 20:00

 

Сабота (9.9.2023)

Филм:

Ноќта на 12-ти октомври | Кинотека | 18:00

Опенхајмер | Кинотека | 20:00


Театар:

„Роденден“ | Народен театар - Штип | 20:00


Музика:

Симеон Петров квартет | Кафе-книжарница „Буква“ | 21:00

 

Недела (10.9.2023)

///

Нема ништо

Одмарајте!

:)))


 

Ако сакате секој понеделник да ви стигнува потсетник за настаните низ град – пишете ни го вашиот мејл во порака или на меjл!


Дополнително ќе добиете избор од настани кои тимот на Култура Бета ги препорачува!


Доколку организираш или знаeш за настан што сакаш да го вклучиме во следната неделна програма, пиши ни во инбокс на инстаграм: @kultura_beta или прати ни мејл на: kulturabeta@yahoo.com307 views

Recent Posts

See All
bottom of page