top of page
  • Writer's pictureМарија Велинова

Што има низ град? (5.2.2024 – 11.2.2024)

Што има низ град? Сите културни активности низ град (низ Скопје и низ Македонија) на едно место! Кликни на насловот на настанот за повеќе информации!


Понеделник (5.2.2024)


Teатар:

„Поткровје“ според „Цената“ на Артур Милер  | Македонски народен театар | 20:00


Филм:

Сент Омер | Кинотека | 18:00

Духот од Кантервил  | Кино Милениум | 18:00 

Polish Movie Night | Волонтерски центар - Скопје | 19:00


Визуелна уметност:

 

Вторник (6.2.2024)


Teатар:

Животот е прекрасен | Македонски народен театар | 20:00


Филм:

Сент Омер | Кинотека | 18:00

Духот од Кантервил  | Кино Милениум | 18:00 


Работилница:

 

Среда (7.2.2024)


Книжевност:


Филм:

Духот од Кантервил  | Кино Милениум | 18:00 


Театар:

Франкенштајн | Театар за деца и младинци | 20:00

Илуминати | Театар Комедија | 20:00

Силјан штркот Шанца  | Македонски народен театар | 20:00


Музика:

Видео промоција + мини концерт  | Кафе-книжарница „Буква“ | 19:00


Опера:


Работилница:

 

Четврток (8.2.2024)


Книжевност:


Музика:

Заедно | Филхармонија | 20:00

Mas | Beerтија Pub | 21:30


Филм:


Театар:

Пепелашка | Театар за деца и младинци | 19:00

Вардарски пастуви | Театар Комедија | 20:00

Кец на десетка | Македонски народен театар | 20:00

Женидба |Народен театар - Штип | 20:00


Работилница:


Визуелна уметност:


 

Петок (9.2.2024)


Музика:

Концерт - „Раздор“ | Социјален Центар ДУЊА  | 21:00


Театар:

Роња, ќерката на ограбувачот | Театар за деца и младинци | 19:00

Череп во Конемара | Театар Комедија | 20:00

Само глас  | Македонски народен театар | 20:00


Филм:
 

Сабота (10.2.2024)


Филм:

Музика:

SWING| Филхармонија | 20:00


Театар:

Супербајкастично | Театар за деца и младинци | 19:00

Диши | Драмски театар | 20:00

Веќе не е ни смешно | Театар Комедија | 20:00

Мој термин  | Македонски народен театар | 20:00


Визуелна уметност:

60 години МСУ | Музеј на современа уметност | 12:00 

Недела (11.1.2024)


Филм:


Визуелна уметност:

Работилница за апстрактно сликање | Ателје за цртање и сликање | 12:00


Музика:

ABBA RING - втор концерт | Филхармонија | 20:00


 

Ако сакате секој понеделник да ви стигнува потсетник за настаните низ град – пишете ни го вашиот мејл во порака или на меjл!


Дополнително ќе добиете избор од настани кои тимот на Култура Бета ги препорачува!


Доколку организираш или знаeш за настан што сакаш да го вклучиме во следната неделна програма, пиши ни во инбокс на инстаграм: @kultura_beta или прати ни мејл на: kulturabeta@yahoo.com145 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page