top of page
  • Writer's pictureМарија Велинова

Што има низ град? (5.6.2023 – 11.6.2023)

Што има низ град? Сите културни активности низ град (низ Скопје и низ Македонија) на едно место! Кликни на насловот на настанот за повеќе информации!


Понеделник (5.6.2023)


Книжевност:

ПИШИ-БРИШИ - Работилница за креативно пишување | КСП Центар -Јадро | 16:00

Филм:

(И)СТОРИИ НА ФИЛМОТ (1-4 епизода) | Филозофски филмски фестивал | Кинотека | 18:15

ОФИЦИЈАЛНА СЕЛЕКЦИЈА НА КРАТКОМЕТРАЖНИ ФИЛМОВИ – ВЕЧЕР 2 | Филозофски филмски фестивал | Кинотека | 21:00


 

Вторник (6.6.2023)


Филм:

НЕКРСТЕНИ ДЕНОВИ| Филозофски филмски фестивал | Кинотека | 17:00

ПОСЛЕДНИОТ СНЕГ | Филозофски филмски фестивал | Кинотека | 18:30

ГОЛИ ВО СЕДЛО | Филозофски филмски фестивал | Кинотека | 21:00


Книжевност:

Промоција на стихозбирката „На врв на јазикот“ од Катица Ќулавкова | Галерија МКЦ | 19:00


ПИШИ-БРИШИ - Работилница за креативно пишување | КСП Центар -Јадро | 20:00


Разговори со Мухарем Баздуљ во Скопје | Буква | 19:30


Театар:

Иванов | Македонски народен театар | 20:00

Илуминати | Театар Комедија | 20:00

Роденден | Народен Театар – Штип | 20:00

Музика:

Фидан | Филхармонија | 20:00


 

Среда (7.6.2023)


Филм:

(И)СТОРИИ НА ФИЛМОТ (5-8 епизода) | Филозофски филмски фестивал | Кинотека | 18:15

СТАНАРОТ | Филозофски филмски фестивал | Кинотека | 21:00


Театар:

Жени во собрание | Театар Комедија | 20:00


Немиот келнер | МКЦ | 20:00


Циркус Пирандело | НУЦК „Антон Панов“ – Струмица | 20:00


Музика:


Mísia at OFFest 2023 | Опера и балет | 20:00

 

Четврток (8.6.2023)


Филм:

СОВРШЕН БРОЈ - Специјално гостување на режисерот Кшиштов Зануси | Филозофски филмски фестивал | Кинотека | 18:30

1976 | Филозофски филмски фестивал | Кинотека | 21:00


Музика:

ЗВУКОТ НА НОВАТА ГЕНЕРАЦИЈА | Филхармонија | 20:00


Mari Kalkun + Zarina Prvasevda at OFFest 2023 | Опера и балет | 20:00


Театар:

Премиера на „Поетроника“ | Македонски народен театар | 21:00


Пепелашка | Театар за деца и младинци | 19:00


Веќе не е ни смешно | Театар Комедија | 20:00


Визуелна уметност:

Јован Јосифовски | „Еластично насилство“ | Skopje Pride Weekend 11 | КСП Центар – Јадро | 20:30

Изложба „САМОУКИ“ | НУЦК „Трајко Прокопиев“ - Куманово | 20:00


 

Петок (9.6.2023)


Филм:

ЗМИЈА ВО ПАЗУВИТЕ + Доделување на наградите и затворање на Фестивалот | Филозофски филмски фестивал | Кинотека | 20:00


Книжевност:

Промоција на стихозбирката „Огнен пој“ од Перица Сарџоски | ПНВ Публикации | Градска библиотека „Браќа Миладиновци“ - Скопје | 19:00


Театар:

Роња, ќерката на ограбувачот | Театар за деца и младинци |19:00

Танц:

STEAM ROOM | 'dragON forever' | Skopje Pride Weekend 11 | Музеј на современа уметност | 20:00

Активизам:

ENGAGE - Social Activism Gathering 2023 | МКЦ | 13:00


Музика:

Justin Adams & Mauro Durante + Krste Rodzevski at OFFest 2023 | Опера и балет | 20:00


 

Сабота (10.6.2023)


Музика:

Irena & Vojtěch Havlovi (concert) + Little Blue Nothing (documentary film) at OFFest 2023 | МКЦ |19:00


Bab L' Bluz + Dizzy Mandjeku & The Odemba OK All Stars at OFFest 2023 | МКЦ |22:00

Театар:

Чиполино | Македонски народен театар | 20:00


Супербајкастично | Театар за деца и младинци | 19:00

Женска гардероба | Театар Комедија | 20:00


 

Недела (11.6.2023)

Театар:

Тенџеросаурус | Театар за деца и младинци | 16:00


 

Ако сакате секој понеделник да ви стигнува потсетник за настаните низ град – пишете ни го вашиот мејл во порака или на меjл!


Дополнително ќе добиете избор од настани кои тимот на Култура Бета ги препорачува!


Доколку организираш или знаeш за настан што сакаш да го вклучиме во следната неделна програма, пиши ни во инбокс на инстаграм: @kultura_beta или прати ни мејл на: kulturabeta@yahoo.com250 views

Recent Posts

See All
bottom of page