top of page
  • Writer's pictureМарија Велинова

Што има низ град? (6.11.2023 – 12.11.2023)

Што има низ град? Сите културни активности низ град (низ Скопје и низ Македонија) на едно место! Кликни на насловот на настанот за повеќе информации!


Понеделник (6.11.2023)


Книжевност:

Поетска вечер и промоција на две книги: „Еуромонд 21“ и „Авантурите на Мелиса“ од Севдија Д. Абдулова | МСУ | 19:00


Музика:

Ла кања слави 14! | Ла кања | 19:00

Концерт на Мухамед Ибрахими | Филхармонија | 20:00


Филм:

Исправи се, Дефина | Кинотека | 18:00

Осаменото уме дрво | Кинотека | 20:00

 

Вторник (7.11.2023)


Филм:

Среќна нова '49 | Кинотека | 18:00

Филмските лажговци од Асахи-за | Кинотека | 20:00


Театар:

Види, летам | Македонски народен театар | 19:00

Чудна случка со кучето во ноќта | Драмски театар | 20:00

Вилицата на Ибен Бајерс | Национална опера и балет | 20:00

Добри луѓе | Театар „Јордан Х. К. Џинот“ – Велес | 20:00

„МОЈАТА СЕНКА И ЈАС“ Drew Colby | Младински културен центар | 19:00


Визуелна уметност:

„Стаклена соба: Дигиталниот свет - стапица за вашите лични податоци“ | Europe House - Скопје | 11:00

„PUSH THE SKY AWAY“ изложба на дигитални графики на Соња Димовска | Империјал 2 | 11:00

 

Среда (8.11.2023)


Филм:

Џипси меџик | Кинотека | 18:00

Макуко | Кино Миленум | 20:00


Театар:

Прв ден 48. МОТ | Младински културен центар | 20:00

Торонто експрес | Македонски народен театар | 20:00

Соѕвездија - гостување од Театар уманово | Драмски театар | 20:00

Стјуардеси | Театар Комедија | 20:00


Визуелна уметност:

„Мојот Град“ - изложбата на ученици од Ликовното ателје при НУЦК "Ацо Шопов" Штип | НУЦК „Ацо Шопов“ - Штип | 12:00

Избрани дела настанати на Зрно 2023 | Културно информативен центар | 20:00


 

Четврток (9.11.2023)


Музика:

Pakkyōne| Кафе-книжарница „Буква“ | 21:00


Sonic Jesus | Кафе-бар „АгорА“ | 21:30

Театар:

Стенд ап на Сашко Коцев - „Широк дијафазон“ | Македонски народен театар | 20:00

Црвенкапа | Театар за деца и младинци | 19:00

Диши | Драмски театар | 20:00

Ревизор | Театар Комедија | 20:00

Втор ден 48. МОТ | Младински културен центар | 20:00


 

Петок (10.11.2023)


Филм:

Хај-фај | Кинотека | 18:00

Театар:

Зрното грашок и принцезата | Театар за деца и младинци | 19:00

Странци | Драмски театар | 20:00

Трет ден 48. МОТ | Младински културен центар | 20:00


 

Сабота (11.11.2023)


Музика:

„Набуко“ - Џузепе Верди | Национална опера и балет | 20:00

O.S.M.W.S.T.A - ZELENIKA 9TH EPISODE | „Зеленика“ - Средно Водно | 22:00


Филм:

М | Кинотека | 20:00


Театар:

Малата сирена | Театар за деца и младинци | 19:00

Фирма | Драмски театар | 20:00

Веќе не е ни смешно | Театар Комедија | 20:00

Мобиленд | Public Room | 11:00

Петар Пан | Театар „Јордан Х. К. Џинот“ – Велес | 12:00

Четврти ден 48. МОТ | Младински културен центар | 20:00


 

Недела (12.11.2023)

Театар:

Петти ден 48. МОТ | Младински културен центар | 20:00


Музика:

Концерт на ВИС Билјана | Public Room | 19:00


 

Ако сакате секој понеделник да ви стигнува потсетник за настаните низ град – пишете ни го вашиот мејл во порака или на меjл!


Дополнително ќе добиете избор од настани кои тимот на Култура Бета ги препорачува!


Доколку организираш или знаeш за настан што сакаш да го вклучиме во следната неделна програма, пиши ни во инбокс на инстаграм: @kultura_beta или прати ни мејл на: kulturabeta@yahoo.com176 views

Recent Posts

See All
bottom of page