top of page
  • Writer's pictureМарија Велинова

Што има низ град? (6.5.2024 – 12.5.2024)

Што има низ град? Сите културни активности низ град (низ Скопје и низ Македонија) на едно место! Кликни на насловот на настанот за повеќе информации!Понеделник (6.5.2024)


Нема ништо, одморајте :)

 

Вторник (7.5.2024)


Книжевност:


Визуелна уметност:

Апстрактно сликање за сите возрасти | Ателје за цртање и сликање | 11:00


Teатар:

Чудесна терапија | Драмски театар | 20:00

Хенгинг араунд | Македонски народен театар | 20:00


Филм:

Кучиња во операта  | Кино Милениум | 18:30 

 

Среда (8.5.2024)


Книжевност:


Музика:

 

Четврток (9.5.2024)


Книжевност:


Поетско-преведувачка вечер со проф. д-р Зоран Анчевски | Аула на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ | 18:00Филм:


Театар:

Мојот маж | Драмски театар | 20:00

Stand up на Сашко Коцев - Широк дијафазон | Македонски народен театар | 20:00

Пипи долгиот чорап | Театар за деца и младинци | 19:00


Музика:


Опера:

Визуелна уметност:


Мултимедијален настан

Одејќи по тенки линии | Резиденција на ЕУ | 21:00


Конференција:

 

Петок (10.5.2024)


Книжевност:


Трибина:

„Македонскиот јазик во наставата“ | Амфитеатар 3 на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ | 13:00  


Филм:


Театар:

Хеда Габлер | Драмски театар | 20:00

Вардарски пастуви | Театар Комедија | 20:00

Роња, ќерката на ограбувачот | Театар за деца и младинци | 19:00


Визуелна уметност:


Музика:


Опера:

„Трубадур“ - Џузепе Верди | Опера и балет | 20:00

 

Сабота (11.5.2024)


Книжевност:


Филм:


Театар:

Фирма | Драмски театар | 20:00

Жени во собрание | Театар Комедија | 20:00

Танц-фест Скопје 2024 | Македонски народен театар | 20:00

Мачорот во чизми | Театар за деца и младинци | 19:00


Музика:

Концерт за деца „Wild syphony“ | Филхармонија | 12:00

City-pop night | Кафе-книжарница „Буква“ | 19:00


Визуелна уметност:

 

Недела (12.5.2024)


Музика:


Театар:


Танц:


Работилница:

Изработка на маски од чорапчиња | Кафе бар „Синдикат“ | 12:00

 

Ако сакате секој понеделник да ви стигнува потсетник за настаните низ град – пишете ни го вашиот мејл во порака или на меjл!


Дополнително ќе добиете избор од настани кои тимот на Култура Бета ги препорачува!


Доколку организираш или знаeш за настан што сакаш да го вклучиме во следната неделна програма, пиши ни во инбокс на инстаграм: @kultura_beta или прати ни мејл на: kulturabeta@yahoo.com172 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page