top of page
  • Writer's pictureМарија Велинова

Што има низ град? (7.8.2023 – 13.8.2023)

Што има низ град? Сите културни активности низ град (низ Скопје и низ Македонија) на едно место! Кликни на насловот на настанот за повеќе информации!


Понеделник (7.8.2023)

Музика:

Blue Mist | BeerGarden | 21:00

ПИЈАНО ДУО ГЕЛЕБЕШЕВИ - Охридско лето | Црква Св. Софија (Охрид) | 21:00


Филм:

Засекогаш млади | Кинотека | 18:00

Едно убаво утро | Кинотека | 20:00


 

Вторник (8.8.2023)


Филм:

Засекогаш млади | Кинотека | 18:00

Едно убаво утро | Кинотека | 20:00


Музика:

Концерт на Laret | Кафе-книжарница „Буква“ | 21:00


 

Среда (9.8.2023)


Музика:

Музика пушта Стефан Алијевиќ |кафе-книжарница „Буква“|21:00

Нокаут | Центар за Култура „Браќа Миладиновци“ – Струга | 21:00


Филм:

Засекогаш млади | Кинотека | 18:00

Едно убаво утро | Кинотека | 20:00

 

Четврток (10.8.2023)


Филм:

14.MakeDox warm up |Котур|21:00


Предрасуди и гордост | Кинотека | 20:00


Музика:

Симеон Митов со музиките |кафе-книжарница „Буква“|21:00

Од 0 до КултурА | Камена бина – Прилеп | 12:00


Театар:


 

Петок (11.8.2023)


Книжевност:

Промоција на романот „Би можела да се вика Леда“ на Марко Грегур |кафе бар „Везилка“, Битола|19:30


Музика:

Скопски ден на бунарот — Bookvar Boonar |кафе-книжарница „Буква“|16:00-01:00


UNDERNEATH Festival 2023 | Герман планина | 16:30

Два2 Бенд |Двор на Младински центар Охрид|20:30

DJ сет w/ Rile Relax |Двор на Младински центар Охрид|22:30


Филм:Визуелна уметност:

Изложба на фотографии на Нина Ангеловска |Двор на Младински центар Охрид|18:00

 

Сабота (12.8.2023)


Книжевност:


Филм:

Децата на непријателот | Кинотека | 20:00


Музика:

Goran Kostovski Indog на грамафони |кафе-книжарница „Буква“|21:00

УКРАИНСКА ВЕЧЕР - Охридско лето | Црква Св. Софија (Охрид) | 21:00


 

Недела (13.8.2023)


Музика:


ТРИО „АУРА” - Охридско лето | Црква Св. Софија (Охрид) | 21:00


 

Ако сакате секој понеделник да ви стигнува потсетник за настаните низ град – пишете ни го вашиот мејл во порака или на меjл!


Дополнително ќе добиете избор од настани кои тимот на Култура Бета ги препорачува!


Доколку организираш или знаeш за настан што сакаш да го вклучиме во следната неделна програма, пиши ни во инбокс на инстаграм: @kultura_beta или прати ни мејл на: kulturabeta@yahoo.com

124 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page