top of page
  • Writer's pictureМарија Велинова

Што има низ град? (8.4.2024 – 14.4.2024)

Што има низ град? Сите културни активности низ град (низ Скопје и низ Македонија) на едно место! Кликни на насловот на настанот за повеќе информации!Понеделник (8.4.2024)


Teатар:

Последната лента на крап | Македонски народен театар | 20:00


Филм: 

Кучиња во операта  | Кино Милениум | 18:30 


Визуелна уметност:

Кои сме ние? | Skopje City Mall | 12:00

 

Вторник (9.4.2024)


Книжевност:

Претставување и разговор со Дора Шустиќ | Кафе-книжарница „Буква“ | 19:30


Teатар:

Ало! Ало! | Театар Комедија | 20:00

Бесачи | Македонски народен театар | 20:00

Дневникот на лудиот 1 | Театар „Јордан Х.К. Џинот “ - Велес | 20:00


Филм:

Кучиња во операта  | Кино Милениум | 18:30 


Мултимедија:

 

Среда (10.4.2024)

Книжевност:

ДММ2024 - ПРОМОЦИЈА НА МОНОГРАФИЈАТА „СТОЈАН СТОЈКОВ - МОЈОТ ТВОРЕЧКИ ПАТ” | Музејот на македонска борба и самостојност | 19:30


Филм:

Кучиња во операта  | Кино Милениум | 18:30 


Театар:

 

Четврток (11.4.2024)


Книжевност:

Промоција на книгата за деца „Си беше еднаш“ | „Литература.мк“ во „Дајмонд мол“ | 19:00


Музика:

Езотерија| Филхармонија | 20:00


Театар:

Падот на Масада - Драмски театар | Гостување на РУТА во Подгорица | 20:00

Илуминати | Театар Комедија | 20:00

Секс и глад | Македонски народен театар | 20:00

Убавицата и ѕверот |Театар за деца и младинци | 19:00


Балет:

Госпоѓиците од Авињон | Опера и балет | 20:00


Визуелна уметност:


Мултимедија:

 

Петок (12.4.2024)


Книжевност:

Поетска епизода #10 - 100 години надреализам | Кафе-книжарница „Буква“ | 19:00


Музика:

Candlelight | Филхармонија | 20:00


Театар:

Жени во собрание | Театар Комедија | 20:00

Волшебната флејта | Театар за деца и младинци | 19:00


Филм:

 

Сабота (13.4.2024)

Книжевност:


Музика:


Филм:

Кучиња во операта  | Кинотека | 18:00

Театар:

Веќе не е ни смешно | Театар Комедија | 20:00

Stand up на Сашко Коцев - Широк дијафазон | Македонски народен театар | 20:00

Лажеш Мелита | Театар за деца и младинци | 19:00

Визуелна уметност:


Базар:

 

Недела (14.4.2024)

Театар:

Пингвинот | Котур | 20:00


 

Ако сакате секој понеделник да ви стигнува потсетник за настаните низ град – пишете ни го вашиот мејл во порака или на меjл!


Дополнително ќе добиете избор од настани кои тимот на Култура Бета ги препорачува!


Доколку организираш или знаeш за настан што сакаш да го вклучиме во следната неделна програма, пиши ни во инбокс на инстаграм: @kultura_beta или прати ни мејл на: kulturabeta@yahoo.com81 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page