top of page
  • Writer's pictureМарија Велинова

Што има низ град? (9.10.2023 – 15.10.2023)

Што има низ град? Сите културни активности низ град (низ Скопје и низ Македонија) на едно место! Кликни на насловот на настанот за повеќе информации!


Понеделник (9.10.2023)

Книжевност:

Доделување на Наградата за најдобар млад преведувач „Вавилон“ | Националната универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ | 18:00


Музика:

VILLAGERS OF IOANNINA CITY | Младински културен центар | 21:00Ансамбл „АЛТУС/НОВ ЗДИВ“ |Филхармонија| 20:00


Театар:

Жени во собрание | Театар Комедија | 20:00

Народен непријател | Македонски народен театар | Гостува на фестивалот „Отело“ во Гостивар | 20:00

Филм:Вериното воспитување | Кинотека | 20:00


Визуелна уметност:

 

Вторник (10.10.2023)

Книжевност:

Промоција на книга „Љубовните писма на Шарла“ | кафе-книжарница „Буква“ | 18:00Книжевен разговор со Елизабета Баковска и Сашо Димоски | Градска библиотека „Браќа Миладиновци“ | 19:00


Филм:

In the mood & Band | Конак Pub | 21:30


Музика:

Концерт на „Αlgiers“ | Младински културен центар | 21:00

Blue Mist | Beer Garden| 21:00


Театар:

Жени во собрание | Театар Комедија | 20:00

Кафез кај кокони | Драмски театар | Гостување на „Денови на комедија“ во Куманово | 20:00

Бакхи: Агава | Македонски народен театар | Гостува на фестивалот на антички драма „Стоби“ во Велес | 20:00


Визуелна уметност:

„Скиците на Пикасо“ од Бранка Спасовска | НУЦК „Бели мугри“ - Кочани | 10:00

„Патување низ Пејзажот“ на Виктор Јаневски | Културно информативен центар - Скопје | 20:00

 

Среда (11.10.2023)


Музика:


 

Четврток (12.10.2023)


Музика:


Филм:

Тори и Локита| Кинотека | 18:00

Тетовирање | Кинотека | 20:00

Театар:

Мој термин | Македонски народен театар | 20:00

Црвенкапа | Театар за деца и младинци | 19:00

Демонот од Дебар маало | Народен театар - Штип | 20:00


Визуелна уметност:

„Odd on the inside“ од Ивана Самандова | Монтажна галерија - Парк на франкофонија | 20:00

„Nomen est Omen“ - Колектив Зеро | Национална галерија на Македонија - Мала Станица | 20:00


 

Петок (13.10.2023)


Музика:

Андерфест фестивал 5 | Младински културен центар | 20:00

„Турандот“ - Џакомо Пучини | Опера и балет | 20:00


Визуелна уметност:

„Сè што ни е заедничко“ - меѓународна изложба | Музеј на современа уметност | 20:00Акто 18 // Попаметен град 3.0 - Феникс или Апокалипса? | Амфитеатар на Архитектонски факултет - Скопје | 19:00

Театар:

Кец на десетка | Македонски народен театар | 20:00

Фирма | Драмски театар | 20:00

Гига мега бајка | Театар за деца и младинци | 19:00

Лекција | Народен театар - Штип | 20:00


 

Сабота (14.10.2023)


Музика:

Филм:

Пасажи - 2006 | Кинотека | 20:00


Театар:

Фирма | Драмски театар | 20:00

Супербајкастично | Театар за деца и младинци | 19:00

 

Недела (15.10.2023)

Филм:

Доаѓање до условите | Кинотека | 20:00 

Ако сакате секој понеделник да ви стигнува потсетник за настаните низ град – пишете ни го вашиот мејл во порака или на меjл!


Дополнително ќе добиете избор од настани кои тимот на Култура Бета ги препорачува!


Доколку организираш или знаeш за настан што сакаш да го вклучиме во следната неделна програма, пиши ни во инбокс на инстаграм: @kultura_beta или прати ни мејл на: kulturabeta@yahoo.com168 views

Recent Posts

See All

留言


bottom of page