top of page
  • Writer's pictureМарија Велинова

Што има низ град? (11.9.2023 – 17.9.2023)

Што има низ град? Сите културни активности низ град (низ Скопје и низ Македонија) на едно место! Кликни на насловот на настанот за повеќе информации!


Понеделник (11.9.2023)

Филм:

Лука | Кинотека | 18:00

Небото над Берлин | Кинотека | 20:00

 

Вторник (12.9.2023)


Филм:

Лука | Кинотека | 18:00

Примо да Круз | Кинотека | 20:00


Музика:


Blue Mist | Beer Garden| 21:00

Театар:

Гостување на МНТ со „Лагата“ | ФКТ „Ристо Шишков“ - Струмица| 20:00


 

Среда (13.9.2023)Театар:


Филм:

Лука | Кинотека | 18:00

Примо да Круз | Кинотека | 20:00


Визуелна уметност:


Музика:

Фолтин | НУЦК „Ацо Шопов“ - Штип | 20:00

„Дома“ од Ханиа Рани | Филхармонија | 20:00

 

Четврток (14.9.2023)


Книжевност:Филм:

Лука | Кинотека | 18:00

Примо да Круз | Кинотека | 20:00

Нешто слатко | НУЦК „Бели Мугри“ - Кочани | 20:00

Театар:

Вардарски пастуви | Театар Комедија | 20:00

Роденден | Народен театар - Штип | 20:00


Музика:


Визуелна уметност:


 

Петок (15.9.2023)


Книжевност:


АртАреа: Промоција на „Мина“ од Игор Анѓелков | Кафе-книжарница „Буква“ | 19:00


Музика:

Звукот на Скопје 2023 | Плоштад „Мајка Тереза“ (Платото пред МОБ) | 20:00

Филм:

Следната врата | Кинотека | 20:00

Нешто слатко | НУЦК „Бели Мугри“ - Кочани | 20:00

Театар:

Некој нека ми каже колку сум важен | Театар за деца и младинци | 19:00

Визуелна уметност:

„Pars-mea“ од Андријана Антова | Кафе-книжарница „Буква“ | 19:00

„Од Варшава до Скопје“ | МКЦ Галерија |19:00

 

Сабота (16.9.2023)

Книжевност:Музика:


Филм:

Fabian: Going to the Dogs | Кинотека | 20:00

Нешто слатко | НУЦК „Бели Мугри“ - Кочани | 20:00


Театар:

Веќе не е ни смешно | Театар Комедија | 20:00

Малата сирена | Театар за деца и младинци | 19:00

За кого бијат камбаните | НУЦК „Трајко Прокопиев“ - Куманово | 20:00


Опера:

 

Недела (17.9.2023)

Книжевност:


АртАреа: Поетска епизода #7・Поетите за Скопје | Кафе-книжарница „Буква“ | 21:30Филм:


Театар:

Пингвинот | Котур | 20:00


 

Ако сакате секој понеделник да ви стигнува потсетник за настаните низ град – пишете ни го вашиот мејл во порака или на меjл!


Дополнително ќе добиете избор од настани кои тимот на Култура Бета ги препорачува!


Доколку организираш или знаeш за настан што сакаш да го вклучиме во следната неделна програма, пиши ни во инбокс на инстаграм: @kultura_beta или прати ни мејл на: kulturabeta@yahoo.com416 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page