top of page
  • Writer's pictureМарија Велинова

Што има низ град? (27.5.2024 – 2.6.2024)

Што има низ град? Сите културни активности низ град (низ Скопје и низ Македонија) на едно место! Кликни на насловот на настанот за повеќе информации!Понеделник (27.5.2024)


Книжевност:


Театар:

Народен непријател | Македонски народен театар | 20:00


Филм:

Луси Гангстерката  | Кино Милениум | 18:00 

Присила | Кино Милениум | 20:00 


Мултимедија:

Проекција на документарен филм + диџеј Џорџ Цветковски |„Литература.мк“, „Дајмонд мол“ | 20:00


Танц:

Екстатично танцово доживување | На влез од Битола | 17:30

 

Вторник (28.5.2024)


Театар:

Ало! Ало! | Театар Комедија | 20:00

Мој термин  | Македонски народен театар | 20:00


Музика:

Croatian Guitar Quartet  | Филхармонија | 20:30


Филм:

Луси Гангстерката  | Кино Милениум | 18:00 

Присила | Кино Милениум | 20:00   


Опера:


Визуелна уметност:

Настан од една нишка: Глобални наративи во текстил | Музеј на современа уметност | 20:00

7-ма завршна изложба на Ателјето за цртање и сликање | Дом на култура „Кочо Рацин“ - Скопје | 20:00 

Среда (29.5.2024)


4. СКОПСКИ ПОЕТСКИ ФЕСТИВАЛ:

Деталната програма за 4. СКОПСКИ ПОЕТСКИ ФЕСТИВАЛ видете ја ТУКА!


 

Книжевност:


Музика:


Филм:

Луси Гангстерката  | Кино Милениум | 18:00 

Присила | Кино Милениум | 20:00 


Театар:

Анатомија на неверството | Театар Комедија | 20:00

Торонто експрес  | Македонски народен театар | 20:00


Визуелна уметност:


Мултимедија:


Предавање:

 

Четврток (30.5.2024)


4. СКОПСКИ ПОЕТСКИ ФЕСТИВАЛ:


Деталната програма за 4. СКОПСКИ ПОЕТСКИ ФЕСТИВАЛ видете ја ТУКА!


 

Мултимедија:


Филм:


Театар:

Парови | Драмски театар | 20:00

Вечера за глупаци | Театар Комедија |20:00

Палешка | Театар за деца и младинци | 19:00


Дискусија:

Зборообразување 2  | Парк на франкофонија  | 20:00


Опера:

„Аида“ - Џузепе Верди | Опера и балет | 20:00


Визуелна уметност:

Изложба „Порта Европа“ |„Литература.мк“, „Сити мол“ | 19:00

 


Петок (31.5.2024)


4. СКОПСКИ ПОЕТСКИ ФЕСТИВАЛ:

Деталната програма за 4. СКОПСКИ ПОЕТСКИ ФЕСТИВАЛ видете ја ТУКА!


 

Филм:

ХАЈ-ФАЈ филмски викенд | Академска сцена | 13:00/20:00


Театар:

Чудна случка со кучето во ноќта (Драмски театар) | Гостување на Интернационален фестивал на монодрама во Битола | 20:00

Одбрана на инвалидот  | Театар Комедија | 20:00

Иванов  | Македонски народен театар | 20:00

Роња, ќерката на ограбувачот  | Театар за деца и младинци | 19:00


Визуелна уметност:

Годишна изложба ФЛУ 2023/2024 | Галерија на Факултет за ликовни уметности | 20:00


Музика:

Концерт на Мухамед Ибрахими |„Литература.мк“, „Дајмонд мол“ | 21:00

Psychedelic Fortress Party Vol2 | Fortress Club&Pub | 00:00

 

Сабота (1.6.2024)


4. СКОПСКИ ПОЕТСКИ ФЕСТИВАЛ:

Деталната програма за 4. СКОПСКИ ПОЕТСКИ ФЕСТИВАЛ видете ја ТУКА!


 

Книжевност:


Филм:

ХАЈ-ФАЈ филмски викенд | Академска сцена | 14:00/20:00


Музика:

Сватовски | Браво | 22:00


Интердисциплинарно:

Поврзување низ слоеви и афекти (ППЖ12) | Музеј на современа уметност | 13:00


Мултимедија:

КомшиLOOK | Железара | 18:00

 

Недела (2.6.2024)


Филм:

ХАЈ-ФАЈ филмски викенд | Академска сцена | 14:00/20:00


Визуелна уметност:

Интуитивно/Апстрактно сликање | Ателје за цртање и сликање | 11:00


Игротека:

Повторно заедно | „Школка“ - Градски парк Скопје

 

Ако сакате секој понеделник да ви стигнува потсетник за настаните низ град – пишете ни го вашиот мејл во порака или на меjл!


Дополнително ќе добиете избор од настани кои тимот на Култура Бета ги препорачува!


Доколку организираш или знаeш за настан што сакаш да го вклучиме во следната неделна програма, пиши ни во инбокс на инстаграм: @kultura_beta или прати ни мејл на: kulturabeta@yahoo.com70 views

Σχόλια


bottom of page