top of page
  • Writer's pictureМарија Велинова

Што има низ град? (3.6.2024 – 9.6.2024)

Што има низ град? Сите културни активности низ град (низ Скопје и низ Македонија) на едно место! Кликни на насловот на настанот за повеќе информации!Вторник (4.6.2024)


Театар:

Кафез кај кокони  | Драмски театар | 20:00 


Филм:

Луси Гангстерката  | Кино Милениум | 18:00 

Љубов и крвопролевање | Кино Милениум | 20:00   

Italian Movie Night | Двор на Волонтерски центар - Скопје | 20:00

 

Среда (5.6.2024)


Предавање:


Музика:

Natalija & Pjotr Duo | Long Play | 21:00


Филм:

23. OFFest | Kинотека | 20:00

Луси Гангстерката  | Кино Милениум | 18:00 

Љубов и крвопролевање | Кино Милениум | 20:00  


Театар:

Хеда Габлер | Драмски театар | 20:00 

Пар распар | Театар Комедија | 20:00

Балетска претстава „Чиполино“  | Македонски народен театар | 19:00

Пингвинот - ВИДИК Фестивал | „Литература.мк“ (Дајмонд Мол) | 20:00

 

Четврток (6.5.2024)


Книжевност:


Филм:


Театар:

Чудесна терапија  | Драмски театар | 20:00

Илуминати | Театар Комедија | 20:00

Премиера на „Хајди“ | Театар за деца и младинци | 19:00

Stand up на Сашко Коцев „Широк дијафазон“ | Македонски народен театар | 20:00

„Веселинови“ - НУЦК „Ацо Шопов“ - Штип | ДК „Злетовски Рудар“ - Пробиштип | 20:00


Опера:

„Рита“ - Национала опера и балет | НУЦК „Трајко Прокопиев“ - Куманово | 20:00


Музика:

23. OFFest | Опера и балет | 20:00

Младите доаѓаат | Филхармонија | 20:00


Визуелна уметност:

 


Петок (7.6.2024)


14. ФИЛОЗОФСКИ ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ:

Деталната програма за 14. ФИЛОЗОФСКИ ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ видете ја ТУКА!


 

Театар:

Хеда Габлер (Драмски театар)  | Гостување на МТФ „Војдан Чернодрински“ - Прилеп | 20:00 

Супербајкастично | Театар за деца и младинци | 19:00

Фестивал за класичен балет и модерен танц | Македонски народен театар | 20:00 Мачката Елеонора | МКЦ | 20:00


Визуелна уметност:


Музика:

Букршлиев и Кондовски | Кафе-книжарница „Буква“| 21:00

23. OFFest | Опера и балет | 20:00

Live wire | Beerтија паб | 21:30

 

Сабота (8.6.2024)


14. ФИЛОЗОФСКИ ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ:

Деталната програма за 14. ФИЛОЗОФСКИ ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ видете ја ТУКА!


 

Театар:

Пипи долгиот чорап | Театар за деца и младинци | 19:00

Иванов (Македонски народен театар)  | Гостува на МТФ „Војдан Чернодрински“ | 19:30

Фестивал за класичен балет и модерен танц | Македонски народен театар | 20:00

Интернационален танцов фестивал 4 | НУЦК „Ацо Шопов“ - Штип  | 20:00


Музика:

23. OFFest | Опера и балет | 20:00

KUR & CHOKANCE | Long Play | 21:00

Kinderdisco | Гете-институт | 17:00

DE MARBLE | Beerтија паб | 21:30


Визуелна уметност:

 

Недела (9.6.2024)


14. ФИЛОЗОФСКИ ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ:

Деталната програма за 14. ФИЛОЗОФСКИ ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ видете ја ТУКА!


 


Театар:

Државно првенство во Модерни танци | НУЦК „Ацо Шопов“ - Штип  | 20:00 


Визуелна уметност:

Од водечка фантазија до ликовно дело | Ателје за цртање и сликање | 11:30


Музика:

23. OFFest | МКЦ | 20:00

Урбан ФМ Фестивал  | Градски парк - Скопје  | 17:00


Здравје:

Фестивал за женско здравје | Парк-шума Гази Баба | 11:00

 

Ако сакате секој понеделник да ви стигнува потсетник за настаните низ град – пишете ни го вашиот мејл во порака или на меjл!


Дополнително ќе добиете избор од настани кои тимот на Култура Бета ги препорачува!


Доколку организираш или знаeш за настан што сакаш да го вклучиме во следната неделна програма, пиши ни во инбокс на инстаграм: @kultura_beta или прати ни мејл на: kulturabeta@yahoo.com58 views

Comentarios


bottom of page