top of page
  • Writer's pictureАндреј Медиќ Лазаревски

Декември со Тамара Блажевска – Најава

Нов месец, нов лик, а во декември се дружиме со младата уметница и тату-артистка Тамара Блажевска.

Таа е четврта година во гимназијата „Никола Карев“. Веќе неколку години се занимава со сликање, има учествувано на неколку групни изложби во организација на „Скала“ и „Допирна точка“, а нејзини дела се објавени на платформата „Дигиславија“ и во рубриката „Уметник на неделата“ на Култура бета. Од пред некое време се занимава и со тетоважи и нивна изработка, а веќе и активно работи на тоа поле. Повеќе за нејзината уметност и за тоа што Тамара работи може да најдете на нејзиниот профил на и

Инстаграм, @tampi.arts


Следете нѐ во текот на месецот следуваат мини онлајн галерија, интервју, а и најава за изложба!


Фото: Стефан Николовски

68 views

Comments


bottom of page