top of page
  • Writer's pictureВасил Ханџиски

Еко-фактопедија: Ден на планетата Земја


Ширум светот 22-ри април се прославува како ден на нашата планета. Првпат е одбележен во 1970 година во САД. Oвој датум е прифатен од страна на Обединети Нации на конференцијата за животна средина во 1992 година во Рио де Жанеиро.


Денеска празникот на нашата планета се прославува во светот со одржување на различни манифестации и акции, со цел да се сврти вниманието на јавноста кон важноста на проблемот со загадувањето и деградацијата на животната средина.

15 views

Commenti


bottom of page