top of page
  • Writer's pictureМарија Хана Трајкоска

Избор настапи и изведби на Перија

Оваа недела, како дел од нашето запознавање со Перија, ви издвојуваме слики и видеа од нивните настани во блиското минато, но и настани кои ги отсликуваат нивните почетоци како улични музичари. Се надеваме дека ова ќе ви ја разбуди љубопитноста. Следете не и нареден поделник за да ги запознаеме членовите од Перија во поинтимно светло, а овој петок дојдете во Буква за да доживете магија!


Фотографии од настапот на Перија како дел од интернационалната музичка средба и конференција Womex, која се одржа во Лисабон во 2022та година

(Фотографиите се од Бен До Росарио)

Настап на Перија во склоп на фестивалот Арт Генератор во Велес, 2022

(Фотографиите се од Стефен Миливојевич)


Настап на Перија како дел од ОфФест 2022

(Фотографијата е од Жига Коритник)


Перија во живо од „Кокино - Тврдина на Сонцето“ во 2021


Продолженото издание „Live at ESNS“ во 2021


Перија во нивните почетоци, на платото во ГТЦ, Скопје, 2017


Перија заедно со други музичари во изведба на „Kuzum Belo Edije“, стара горска песна која е и дел од нивниот прв албум „Лок“ објавен во 2017128 views

Comments


bottom of page