top of page
  • Writer's pictureКултура β

Отскочна даска | Павлинка Ристова

Стихови од песната „Дојди“ на младата поетеса Павлинка Ристова што ќе настапи на поетската вечер „Отскочна даска“, читање за млади, дел од офф програмата на 2. Скопски поетски фестивал.


„Дојди и остани.

Ќе се стопиме ко сладолед

во раката на дете полно со живот“Павлинка Ристова е една од поетесите кои се дел од среќната 13-ка за „Отскочна даска“, поетско читање за поети и поетеси на возраст од 16 до 25 години, што ќе му претходи на „Скопскиот поетски фестивал“. На конкурсот пристигнаа песни од 42 автор(к)и, од кои одбравме 13-мина што ќе учествуваат на настанот.


Во среќната 13-ка, покрај Ристова, влегоа и: Андреј Медиќ Лазаревски, Викторија Ангеловска, Дамјан Златановски, Ива Петреска, Иван Николов, Ивана Јовановска, Лука Иванов, Љубица Петровска, Марија Велинова, Марија Јанчевска, Софија Тодороска и Филипа Сара Попова.

135 views

Comments


bottom of page