top of page
  • Writer's pictureКултура β

Поезија на Виктор Велковски

Tonight I don’t mind being yours

If tomorrow never comes,

Because when we touch

I know

I’m still dreaming


But in the morning

I will need you

To make me

Feel deserving of more

Than I’ve gotten used to receiving,

To give me

A threesome with the sun

 

Виктор е вљубеник во пишаниот и испеаниот збор од кога памети за себе. Тој е магистриран архитект при УКИМ во Скопје, градот каде што е роден, живее и твори. Таа детска и наивна љубов кон стиховите, во голема мера под влијание и врзана за црковни мелодии, рано згаснува, само како би се преродила во вид на монолошка тераписка пракса со бунтовнички карактер. Оттаму, како главен мотив во неговите песни се сретнува разбирањето за сопственото постоење и субјективното искусување на животот, со заводнички акцент на емотивните состојби. Моменталноработи на втора мини е-серија „Монолози“, а се стреми кон прва печатена збирка во доблесна иднина.

22 views

Comments


bottom of page