top of page
  • Writer's pictureКултура β

„СТИХОДРОМ: врзете се, поетуваме“ - поетско читање во Општина Аеродром

„Скопскиот поетски фестивал“ со настанот „СТИХОДРОМ: врзете се, поетуваме!“, поетско читање на поети од Општина Аеродром, ќе гостува на првиот „Дром Фест ‒КултурДром во вашиот дом“.


Настанот ќе се одржи в недела, на 18-ти декември, со почеток од 18:00 часот на

третиот кат во „Капитол мол“ (Capitol Mall).


Ќе настапат: Андреј Ал-Асади, Иван Антоновски, Јулијана Величковска, Диме Данов, Искра Донева, Светла Јакшиќ, Живко Новески, Лилјана Пандева, Димитар Пандев, Дијана Петкова, Глигор Стојковски и Виолета Танчева-Златева.


А со диџеј сет ќе се претстави Кристијан Јордановски.

35 views

Comments


bottom of page